Hoe je tijd, geld en frustratie bespaart en van je digitale gedoe verlost wordt

Je wilt even snel een pagina voor je nieuwe dienst op je site zetten. Je klapt je laptop open, logt in op je website, klikt wat rond en kan niet vinden hoe je dat moest doen. “Hoe legde mijn websitebouwer dat nou ook alweer uit?” Je blijft maar klikken, maar je vindt alsmaar niet wat je zoekt. Of misschien heb je wel de tekst erop gekregen, maar is de lay-out raar en zie je niet hoe je dat weer goed kan krijgen.

Intussen is het halve uur dat je hiervoor had ingepland al lang en breed voorbij. Je raakt geïrriteerd: “Iedereen zegt dat dit makkelijk is. Waarom lukt het me dan niet?!” En bovendien zie je de tijd gestaag voortschrijden, terwijl het werk voor je klanten – dat je véél liever doet – er ook nog steeds ligt.

Nijdig klap je je laptop dicht om koffie te zetten. Even energie bijtanken…

Het is niet zo raar dat het je niet lukt als je dit weinig doet. Je hebt geen routine. Ik doe dit dagelijks voor klanten en mezelf. Stoei daarom niet te lang, bel mij als je er niet uitkomt.

Ondersteuning en hele websites bouwen

Dit geldt niet alleen voor kleine klusjes, het geldt minstens zo goed voor hele websites bouwen. Natuurlijk kan iedereen wel wat bij elkaar klikken in WordPress, maar dat betekent niet dat je ook een goede website hebt.
Een website waarmee jij je onderscheidt; die uitstraalt wie jij bent en wat jouw onderneming betekent voor jouw klanten. Die er professioneel uitziet, niet als een zelfgemaakt houwtje-touwtjeding.
Bovendien komen er – hoe handig je ook bent – op een gegeven moment problemen die je niet kan oplossen als leek.
Zoals:

  • Welke hosting moet ik hebben? Hoe regel ik dat?
  • Welke domeinnaam kies ik? Wat is wel/niet handig?
  • Waarom krijg ik X, Y of Z niet voor elkaar?
  • Hoe krijg ik deze functie op m’n site?

Hoe… enz.

Marcel to the rescue

Het kan in het begin best leuk zijn om dit soort dingen zelf te doen. Dat geeft voldoening. Maar als het je werk niet is, gaat het je op een gegeven moment irriteren en frustreren. Je wil dat je website gewoon doet wat hij moet doen, dat je makkelijk de inhoud kan aanpassen en weer verder kan met wat jij het liefste doet: ondernemen. Jouw klanten helpen. Creatief zijn. En tijd over hebben voor hobby’s en je vrienden en je familie.

Bespaar jezelf die frustratie en dat tijdverlies – wat uiteindelijk ook geldverlies is – en huur een professional in die jou begrijpt. Die aanvoelt wat je nodig hebt en met enkele vragen boven tafel krijgt hoe jouw site het beste kan worden. Zonder dat je zelf ook maar enig idee hebt.

Wil jij ook hulp bij je website of andere digitale problemen? Vraag dan een gratis gesprek aan om te bespreken wat je nodig hebt.

Wie is nou Marcel?

Ik ben Marcel Janssen. Mijn drijfveer is anderen helpen. Anderen helpen om hun werk goed te doen. Dat doe ik door taken over te nemen die ze niet leuk vinden, zodat ze zich kunnen bezighouden met waar ze blij van worden: hun vak. Hun werk. Hun vakwerk.

Ben jij ook een vakman of –vrouw die te veel tijd kwijt is met technisch gedoe? Die zich veel liever bezighoudt met ‘het échte werk’, omdat je dáár energie van krijgt? Van jouw klanten helpen, zodat hun probleem is opgelost en de wereld weer wat mooier geworden is?

Dat is nou óók precies wat ik heerlijk vind. Mijn klanten helpen, om hún wereld mooier, fijner en ontspannener te maken. Want het is toch heerlijk als we allemaal alleen maar doen waar we blij van worden en de rest aan anderen overlaten?

De taken die ik van mijn klanten overneem, zijn: websites bouwen en eventuele digitale ondersteuning als ze daar behoefte aan hebben na oplevering van hun website.

Om samen met mijn klanten, met jou, te komen tot een goede website, die uitstraalt wie jij bent, zet ik wandelcoaching in. Wandelend komen we snel op een dieper niveau. We leren elkaar daardoor beter kennen, wat de samenwerking flink ten goede komt. Ook helpt het om duidelijk te krijgen wat jij wil uitstralen. Stap voor stap komen we zo tot een website die jou gegoten zit als een jas.

Waarom maak ik websites?

Aan het einde van de coachopleiding bij Hilde Backus – dé wandelcoachopleider van Nederland – had ik een mastermindwandeling met studiegenoten. Ik hoorde hen mopperen over het maken van een website. Het leek allemaal zo eenvoudig, maar de praktijk bleek weerbarstiger. Ik kreeg daarentegen juist veel energie van de bouw van mijn eigen site. Dus besloot ik dit voor mijn medewandelcoaches te doen. Ik had intussen ook al 2 andere websites gemaakt en de resultaten waren geweldig.

Oké, maar waarom websites?

Misschien denk je: “Ja, leuk voor je. Maar heb je daar dan voor geleerd ofzo? Wie ben jij dat je denkt dat je dat goed kan?”

Terechte vraag!

Ik heb het altijd leuk gevonden om met computers en andere technische apparaten te werken. Mensen vragen mij vaak om hulp als hun computer onwenselijk gedrag vertoont. Mijn affiniteit met ICT is erg groot en ik heb vaak heel snel door hoe dingen werken; en anders weet ik dat snel te vinden.

Mijn hele leven ben ik bezig geweest met digitale zaken (lees: computerproblemen) en helpdeskzaken op mijn werk. Familie en ouders op de school van m’n kinderen wisten mij altijd te vinden: “Jij doet toch iets met computers?” Zo bouwde ik ooit een website voor een basisschool. Als autodidact.

Ik werkte 25 jaar bij ABN AMRO in verschillende functies. Onder meer met ICT- en facilitaire zaken. De laatste 10 jaar was ik manager, ik werkte met Lean- en Agile-methoden. Die draaien erom om mensen hun talenten te laten ontdekken en die op de beste manier in te zetten.

En die ervaring zet ik nu in, maar dan heel anders.

ICT & intuïtie

Intuïtief voel ik goed aan wat jij voor persoon bent en zie, voel en merk ik snel wat jouw kracht en talenten zijn. Ik snap de relatie tot je bedrijf of de website die je wil en ik kan dit erg goed vertalen naar een website met een stijl en uitstraling die bij jou passen.

Hoe mooi is het dan dat ik die website ook kan maken voor je, zonder dat je dus precies hoeft uit te leggen wat je bedoelt?

Ik help je daar graag bij. Ook bij andere digitale ondersteuning.

Meer weten? Vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan.

Ik kijk ernaar uit om kennis met je te maken!

Hartelijke groet,