Iedere keer weer die website aanpassen…?!

‘Nu heb ik het goed voor elkaar. Mijn website is eindelijk af! De boodschap is duidelijk. Nu kunnen ze niet meer om mij heen. Laat maar komen die klanten.’
En dan in de nacht, als je even wakker bent, komt weer die twijfel.
‘Spreek ik wel de juiste doelgroep aan? Snappen de mensen wel wat ik bedoel? Zal ik die ene pagina toch maar hernoemen? Die foto wil ik toch echt anders.’

Nieuwe ideeën en inzichten.

Als echte professional in je vak ben je voortdurend bezig met nieuwe ideeën. Vaak krijg je nieuwe inzichten op onverwachte momenten. Zelf ervaar ik dat op verschillende momenten.

Zoals ik in mijn vorige blog schreef wandel ik nog wel eens met collega-wandelcoaches. Gewoon omdat het leuk is om van elkaar te horen hoe het gaat. Regelmatig helpen we elkaar door intervisie te doen op vraagstukken waar we tegenaan lopen. Maar ook helpen we elkaar in ons eigen proces van ondernemer zijn. En vaak ontstaan er leuke ideeën of nieuwe inzichten.

Op een ander moment spreek je een klant en besef je dat je voor die klant nog meer toegevoegde waarde kan leveren door te helpen met andere online-activiteiten. Bijvoorbeeld door te helpen met het opzetten van een structuur om nieuwsbrieven te versturen.

Of er is een geïnteresseerde voor mijn product en tijdens het gesprek, en in de mailwisseling daarna blijkt dat er toch een ander beeld is ontstaan dan ik zou willen.

Aanpassen, aanpassen, aanpassen.

Zeker bij het laatste hierboven genoemde voorbeeld is het soms wel eens pijnlijk om te ervaren dat iemand dingen anders interpreteert. Er komen dan gedachten in me op waarin ik het vooral bij de ander leg dat die mij niet begrijpt. Ik krijg dan het idee dat ik weer teksten moet aanpassen terwijl ik het gevoel had dat ze al goed waren. In eerste instantie word ik daar vooral opstandig van. En heb ik vooral zo iets van: dan is dat dus niet een klant die bij mij past. En nee, ik ga niet weer bezig met mij teksten.

Koude douche.

Totdat ik vanmorgen onder een de douche stond. Zoals ik iedere dag eindig ik de laatste 20-30 seconden met een hele koude douche. De kraan gaat helemaal naar koud en je lichaam wordt even lekker wakker geschud. Toen kwam bij mij ook het besef van de frisheid. Als ik nou eens fris aankijk tegen de opmerkingen die ik krijg over mijn website dan kan ik er weer van leren. En plots werd het me duidelijk wat ik aan moest passen…

Met een frisse blik tegen iets aankijken waar je in eerste instantie niet naar wil kijken helpt mij om weer stappen te zetten in mijn eigen bedrijf. Iedere keer weer kleine stappen. En zo groei je verder. Geen stappen zetten is stilstaan en dat is niet wat ik wil. Ik heb daar vaak input van anderen voor nodig. En soms komt die hulp vanuit niet verwachte hoek.

Zelf aanpassen van de website.

Voor mij is het eenvoudig, en ik vind het ook leuk, om mijn website aan te passen.
Ik kan me voorstellen dat voor veel ondernemers dat aanpassen van de website juist lastig is om zelf te doen. Ook hiervoor geldt dat hulp bij dat soort stappen je vaak meer energie geeft dan zelf te blijven worstelen.

Heb jij iemand in de buurt om je te helpen met het inrichten of verbouwen van je online kantoor?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *