Leren lopen…

Herken jij dat ook? Je aarzeling om een eerste stap te zetten als je iets nieuws of iets anders wilt doen?

Als ondernemer zet je regelmatig nieuwe stappen. Hoe fijn is het dan als je hulp of begeleiding hebt of kan vragen. Zo was het ook toen je nog klein was.

De eerste stap: voor de één is dat een uitdaging, voor de ander een behoorlijke drempel…

Het begint al in je jonge jaren. Er zijn kinderen die met 10 maanden al lopen. Nieuwsgierige en ondernemende kinderen die de wereld willen ontdekken. Die het niet erg vinden om te vallen en weer op te staan.
Andere kinderen zetten de eerste stappen als ze de 1,5 jaar al ruim zijn gepasseerd. Kinderen die wat aarzelend zijn of er überhaupt niet aan denken om te gaan lopen. Die vaak zaken op een andere manier gedaan krijgen.
Of je nu snel bent gaan lopen of er juist lang over hebt gedaan: je hebt meestal hulp gehad van ouder(s) of verzorger(s). Je werd aan de hand genomen en uitgedaagd je eerste stappen te zetten. Door vallen en opstaan heb je het uiteindelijk geleerd.

44560554 - the first steps of the kid, mom in white sneakers with a young son, dressed in blue pants and blue shoes, a warm summer day and learn to walk in the street, the first steps, the mother maintains her son.

Ook in je bedrijf zet je op veel gebieden je eerste stappen.

De ene ondernemer is echt ondernemend en zet snelle stappen. De andere ondernemer doet dat juist aarzelend of heeft soms gewoon moeite zijn voet op te tillen om over die (denkbeeldige) drempel heen te stappen. Ook hierbij heeft iedereen hulp nodig.

Zo was het voor mij een hele stap om dit eerste bericht te gaan maken en te delen.

Ik weet dat het belangrijk is om jezelf te laten zien en dat er ook mensen zijn die geïnteresseerd zijn in wat jij te vertellen hebt. Ik kan het ook prima aan andere ondernemers uitleggen waarom dat goed is voor je bedrijf. Maar ja, dan is het toch eigenlijk wel zo dat jezelf daarin ook het voorbeeld kan geven.

Op dat gebied ben ik dus dat kind dat lang wacht met de eerste stap zetten. Ik steek vooral mijn energie erin om anderen te helpen om stappen te zetten.

Ook ik ben een ondernemer die hulp nodig heeft bij het zetten van stappen.

En dan spreek je een aantal coachcollega’s tijdens een mastermindwandeling. Een intervisie met mensen uit mijn wandelcoachopleiding. Heerlijk met elkaar bijpraten en elkaar vertellen waar je hulp bij nodig hebt en waar je hulp kan bieden. Uiteraard weet ik honderden zaken te bedenken waar ik mijn collega’s mee kan helpen. Maar dan komt de vraag:

“En jij Marcel? Waar heb jij hulp bij nodig?”

Aarzelend vertel ik dat ik ook stappen wil zetten in mijn bedrijf. En die stappen gaat vooral over zichtbaarheid en zichtbaar (durven) zijn.
Door middel van wandelcoaching krijg ik de hulp die ik eigenlijk nodig had. Er wordt mij een spiegel voorgehouden en de vraag gesteld wat ik zou kunnen doen om meer zichtbaar te worden. Doordat de wandelcoach die met mij wandelde voorstelde dat zij mij zou zijn kon ik mijzelf prima advies geven. En vervolgens maken we een harde afspraak dat ik binnen twee weken na de wandeling mijn eerste blog heb geschreven en een nieuwsbrief heb verstuurd.

Fijn om hulp te krijgen bij de stappen in je eigen bedrijf!

Welke hulp heb jij nodig om stappen te zetten in je online kantoor?

Veel zaken zijn prima zelf uit te zoeken en te installeren op je website om zo de inrichting te krijgen die jij wilt. Maar bij sommige onderwerpen wordt het toch wel wat lastiger om uit te zoeken wat nu het beste resultaat geeft voor de inrichting jouw online kantoor. Dan is het fijn als je iemand kan inschakelen die het voor je uitzoekt en je helpt met keuzes maken. En die het voor je kan maken of je kan uitleggen hoe het werkt.

Aarzel niet om  hulp in te schakelen op de momenten dat jij die hulp nodig hebt. Wat heb je eraan je tijd te zien wegglijden door urenlang te zoeken en uit te proberen. Vaak niet met het gewenste resultaat en een hoop ergernis tot gevolg

Want hoe heerlijk is het als jij je tijd kan besteden aan die zaken in je bedrijf waar je echt energie van krijgt. Dat je andere stappen kan zetten op gebieden waar je echt verder wilt ontwikkelen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *